2008. december 30., kedd

Hitler Komplexus Premier - I. felvonás - 2. rész



Történt: 2008. december 17. szerda 20:00 Premier

Duna Palota - színházterem

Hitler Komplexus Premier - I. felvonás

V. jelenet

Anna (Balatoni Emese) és Nárcisz (Hajagos Mihály) a temetőben

Ha jobban belegondolok, akkor azt mondom, hogy valahol itt indult meg igazán a darab, amikor Misi elmondta a monológot, hogy akkor született, amikor az apja meghalt és ez mind a temetőben... emlékszem Misivel vitatkoztunk régebbi próbáink során, hogy ez a monológ szar, pedig nem, mert (most nagyképű leszek) zseniális és jó! Kételkedett benne és bennem a főszereplő, hogy nem fognak nevetni a nézők... A nézők itt kezdtek csak igazán nevetni a Duna Palotában... És a játék a hegedűvel is jól működött, amikor Sirkó Eszter játszott a monológ alá... aztán Anna elmondta Nárcisznak, hogy milyen rosszul rendezkedik be az életében stb...

Itt dramaturgiai hibák sorozatát fedeztem fel a halászlé otthoni zabálása közben Karácsony tájékán. Emese is gyengébb ennél a résznél. Itt gyakorlás és változtatás lesz.

VI. jelenet

Nárcisz (Hajagos Mihály) és Anya (Fazekas Veronika) és a Zenészek (Sirkó Eszter és Armaganjan Ajk)

Nárcisz zenét kért a színpadra. Ajk énekelt, S. Eszter hegedűvel nyomta alá a tutit. Ez működő jelenet volt. A nézők kezdték átvenni a stílust... Anya és Nárcisz jelenete ügyesen működött. Misi itt alábhagyott a játékkal, de még mindig bírta... Anya OK volt. a "kiskacsafürdik" zenéje pedig adott az egészhez. A zenészek pontosak voltak.

VII. jelenet

Anya (Fazekas Veronika) és Rózsa (Fru)

Anya és Rózsa hozták, amit kell a jelenetbe, de nem többet. Sajnos. A nagy színpadon több is belefér. Majd legközelebb. De itt legalább még működött a jelenet.

Jelenetek az első felvonás végén

Misi megőrülése még mindig túl mű és puhány. A második felvonással nincs egy híd, ami összekötné a lélektant és a történetet. Utóbbi feltehetően dramaturgiai okokból nem működik. Az első felvonás terápiás jeleneteiben azért nem elemeztem le a szereplőket, mert gyengék voltak az elején. A felvonás végére már jobb helyzetet láttam. A Mindentudás Egyeteme a darab szintjét emeli, ahogy eddig mindig is tette. Vera Hitlerről szóló monológján változtatni fogok. Misi haját oldalra igazítós technikája még üresen is jó, akár egy sörös üveg. Visszaváltom a következő előadásig.

Abdullin Szárdár Tagirovics, a ragadozó

Nincsenek megjegyzések: