2008. november 28., péntek

A tökéletes próba

Történt: 2008. november 27. csütörtök éjszaka



A tegnapi gondolatok - egy kis plusz előzmény a mához

Uralkodtak bennem a hatások. Az agyam pörögni kezdett. Leszedett magáról egy nagy adag hamisságot és "egészségesen sérült" rendezővé tett. Eszterrel való harcom és Misi józan esze és Luca tiszta gondolatai rávezettek ma a tökéletes próbára. A tegnapi estéhez tartozik hozzá az is, hogy Misi mondott sok okos és buta dolgot négyszemközt. Ezekkel a mondatokkal tértem az álmok birodalmába. Misivel megfogadtuk, hogy tovább megyünk ezen a durva úton, ahol még az egyesületi papírt is újra kell igényelni. Jajj Istenem! De keserves. Misivel elég hülyék vagyunk ahhoz, hogy megszerezzük azt, amit akarunk az "értelem" határain belül: színházat szeretnénk. De nem akármilyet. Ebben a színházban nemcsak rendezői ostobaságok lesznek, hanem a lényeg is helyet kap... Úgy döntöttünk, hogy szembeszállunk az akadályokkal és mindent megkockáztatunk, és ha nem sikerül, akkor addig fizetünk felesben, amíg tönkre nem megyünk. Én már most is tönkrementem (mosoly). Vagy addig fizetünk, amíg nem fizet a világ. Mondjuk 134 000 Ft jól jönne (mosoly). Elhatároztuk tegnap azt is, hogy egyszer megcsináljuk a Pornó Színház második részét kidolgozva. De ez még a jövő(év). Most pedig itt a jelenben, a próbán beszéltem egy-két szót az elején a színészekhez és láttam működni a különböző agyakat. Esztert és Pétert elküldtem próbálni Misi segítségével. Verát elküldtem új szöveget tanulni (mosoly). A terápiásokkal pedig a kopott parkettára tértem és Fru beállt a hiányzó Fekete Lovag (Dennis) helyére segíteni. A második felvonásból vettünk három jelenetet. A színészek koncentráltak és lazák voltak. Elmagyaráztam nekik a miérteket és ők tudták: hogyan. Kálmival neki láttam...



Kálmi VS. Sztanyiszlavszkij

Képzelje el Kedves Olvasó! Kálmi ma találkozott Sztanyiszlavszkijjal. És ezt mind elérte időgép nélkül. Nem hittem volna. Mindig azt hittem, hogy Kálminak ez az egyetlen esélye összefutni ezzel a legendával... Kálmi ma este (rávezetéssel) átszellemült és színészíleg megoldotta a végén a jeleneteket. Lucával is egész jól haladtam Mindig azt hittem, hogy nem tudom jobb irányba rendezni Lucát. Tévedtem. Még ő sem tökéletes (mosoly, ma ilyen mosolygós kedvemben vagyok). És az a legjobb, hogy ő ezt tudja és ezért jó. Vikinek próba közben kitaláltunk új dolgokat: a legyezővel, a kumisszal (szóban), az irányokkal. A mai próbán tisztán látták a színészek az irányokat és a megoldásokat is. Andris rengeteg jó ötletet mondott és tudta a szöveget. Kálmi az utolsó jelenetnél nem tudta jól a szöveget.



Kosárlabdás passzok

Kálmi példányában részletesen be volt írva a kosárlabdás-passzolós jelenet. A tegnapi próbán próbálták bizonyítani, hogy az még nem volt. Kálmi példányába mégis benne voltak a passzok a mondatok között, alatt. Ezért a példány szerint gyorsan beállítottuk újra. Szép munkát végeztek a színészek. Fru sokat segített, mert komolyan vette az alkalmi szerepet Dennis helyett. És ez a jó, amikor a társulat így működik. Egyszerűen és zseniálisan.


A tökéletes próba

A tökéletes próbában eddig soha nem hittem. Ez az volt. Szeretnék mostantól jobbakat, tökéletesebbeket! Andris az Ádámot (Dennis) leszúró jelenetnél is mondott jókat és átálította a jelenetet praktikusra. Azt hiszem ez a jó: amikor a színészek dolgoznak a gondolataim között és pedig nézem és nézem és nézem életem végéig.


Misi és a fajgyűlölő páros románca

Misi és Eszter és Farkas (Péter) szerint is jól sikerült az ő próbájuk is. Ez egy hasznos nap volt. Egyedül azt sajnálom, hogy a szék nem készült még el. Felbosszant. Mert megbeszéltük. Fűrész úr remélem megszerzi minél hamarabb, mert nem szeretném kihúzni. A kipróbálatlan kelléket kihúzom. Az extrákat sajnos nem tudjuk letesztelni a szék kapcsán, mert már nincs időnk új dolgokra.



Üresen

A próba végén sokan elrohantak. Néztem a színészeket, ahogy pakolnak. Minden lelassult és akkor üresen arra gondoltam, hogy mostantól minden jó lehet...



Abdullin Szárdár Tagirovics, aki kezd rendben lenni és látni

Nincsenek megjegyzések: